DEZVOLTAT DE:                              SPRIJINIT DE:

11 proiecte finanțate prin Fondul pentru Inovare Civică

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile anunță cele 11 proiecte pe care le finanțează prin Fondul pentru Inovare Civică, în cadrul apelului de proiecte 2018.

 

CoComponenta Inovare Civică

 

În cadrul componentei Inovare Civică sunt finanțate nouă inițiative, valoarea totală a finanțării fiind de 523.265 de lei:

 1. Inovație tehnologică în sprijinul educației media - Centrul pentru Jurnalism Independent
 2. Produs de informare a alegătorului 2000±2 - Asociația Curaj Înainte
 3. Research is cool & useful - Asociația Institutul de Cercetare Făgăraș
 4. Cros pentru școli – Pașcani - Fundația Comunitară Iași
 5. Hub Inovativ pentru comunități defavorizate - Asociația Arhipera
 6. TineRi Educați, Nu Dezinformați (TREND) - Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică
 7. Educație Civică 4.0 - Asociația E-Civis
 8. PARENTNET - pentru o mișcare autentică a părinților în școli de periferie - Asociația Părinților din Școala 179 București
 9. Să facem lumină în peșterile României! - Asociația Speologică Exploratorii

 

Componenta Mobilizare civică în vederea accesului îmbunătățit la energie

 

Prin componenta Mobilizare civică în vederea accesului îmbunătățit la energie, realizată în parteneriat cu Enel România, sunt finanțate două inițiative, valoarea totală a finanțării fiind de 120.000 de lei:

 1. Termoficarea: soluția încălzirii de mâine - Expert Forum
 2. Locuirea sub liniile de transport de înaltă tensiune - Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov

 

Detalii suplimentare despre proiecte și finanțare sunt disponibile la www.inovarecivica.fdsc.ro/2018

 

 

*****

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, advocacy pentru construirea unui mediu favorabil dezvoltării societății civile, sprijinirea actorilor societății civile incluzive și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Mai multe detalii la www.fdsc.ro.

Fondul pentru Inovare Civică (CIF – Civic Innovation Fund) este un program de finanţare dedicat organizațiilor neguvernamentale lansat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) în 2012, cu susţinerea Trust for Civil Society în Central and Eastern Europe şi sustinut de donatori privaţi din România (Enel România, OMV PETROM, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries). Începând cu 2015, programul se derulează în parteneriat cu Romanian-American Foundation, care s-a alăturat FDSC în efortul de a încuraja comunităţile să îşi contureze propriile modele de dezvoltare şi implicare civică. Programul sprijină iniţiative care au potenţialul să schimbe mentalități şi să dezvolte spiritul civic. Status quo-ul local, regional sau chiar naţional poate fi schimbat atunci când cetăţenii se implică şi acţionează coordonat pentru apărarea intereselor lor şi ale comunităţilor din care fac parte. Mai multe detalii la www.fdsc.ro/cif și www.inovarecivica.fdsc.ro.